Преди да тръгнете на дълъг път

В забързаното всекидневие пътешествията за дълъг уикенд са все по-често явление. В дългоочаквания петък следобед след дълга седмица усилен труд, всяко уважаващо себе си българско семейство натоварва автомобила си с багаж и отскача я до сгушена в планините къща за гости, я до СПА курорт, или просто да надгледа възрастните си роднини. За да се отдадете на заслужен и спокоен отдих, накъдето и когато да сте тръгнали, автомобилът ви трябва да се справи със предизвикателствата на дългото пътешествие. По-големият товар, високите скорости, ниските или съответно високите температури, дългите стръмни изкачвания и спускания са източник на огромно натоварване. За да сте сигурни, че вашият верен помощник ще ви закара без проблеми до крайната точка на пътуването, преди да тръгнете, си струва да обърнете внимание на някои важни аспекти. Можете да направите някои дребни проверки сами, или да се обърнете към нашите специалисти за инспекция.

Проверете налягането на гумите

Важна информация ще намерите в ръководството за експлоатация на превозното средство, от вътрешната страна на капачката на резервоара, на колонката на врата и в нашите Съвети за гумите.

Проверете инструментите си

Проверете състояниено на крика, инструментите, предупредителния триъгълник и аптечката и, ако се налага, ги подменете.

Проверка на течностите

Проверете нивата на почистващата течност за стъклата и на антифриза. Проверете нивото на маслото и долейте, ако е необходимо.

Проверка на светлините

За да не ви се налага да шофирате нощно време с един фар и да търсите най-близката бензиностанция, за да смените крушка, силно препоръчваме да тръгнете с изрядни светлини.