5 неща, които рискувате, ако монтирате нискокачествени запалителни свещи

Купуването на евтини запалителни свещи ви изглежда добра сделка? Не и след като научите за големия риск за двигателя и скъпите ремонти, които следват. Въз основа на над един век експертиза със запалителните свещи Бош тества реплики на запалителни свещи, предлагани на много ниски цени. За целта бяха анализирани външният вид, структурата и използваните материали. Резултатите са ясни - евтините запалителни свещи показаха значителни дефекти в качеството, които изложиха на риск двигателя, както и катализатора.

Ето 5 причини, поради които вашият автомобил се нуждае от висококачествени запалителни свещи:

Риск #1: Продължителност на живота на двигателя Изискванията за производствени допуски и качество може да не са спазени и да съкратят живота на двигателя. Възможните щети са нагар и прегряване на свещите.
Риск #2: Срок на експлоатация на запалителните свещи Нискокачествените запалителни свещи може да са от нискокачествени материали с високо съдържание на желязо, което достига до 97% в някои некачествени свещи. Това може да доведе до тежка ерозия и корозия.
Риск #3: Продължителност на живота на катализатора Електродът за маса на нискокачествените запалителни свещи могат да е с лоши заварки. Те могат да причинят нежелани искри, водещи до прекъсване на запалването. Върхът на изолатора е  застрашен от замърсяване. Замърсяванията могат да затворят електрическите вериги, което може да причини лошо запалване и да съкрати живота на катализатора.
Риск #4: Лошо изгаряне Закупуването на запалителни свещи с по-лошо качество може да доведе до сериозно скъсяване на електрода за маса. Металните части могат да се счупят и да причинят механична повреда на буталата и клапана.
Риск #5: Проблеми при смяна на запалителните свещи При смяна на нискокачествените запалителни свещи може да се скъса резбата. Резбата е компонент, който трябва да да бъде защитен от корозия. Без достатъчно повърхностно покритие главата на цилиндъра може да се повреди или дори да се скъса при демонтаж на запалителната свещ.

Малки, но изключително важни
Автомобилът разчита на запалителните свещи, за да работи възможно най-добре. Изборът на по-ниско качество не си струва Бош произвежда голямо разнообразие от висококачествени запалителни свещи от 1902 г. насам и е доставчик на оригинално оборудване за над 60 международни производители на автомобили. Над един век експертиза показва:
Качеството винаги се изплаща.