Запалителните свещи Bosch: технология за хибридите

Модерните запалителни свещи като Bosch EVO са подходящи за най-новите хибридни приложения и са готови за бъдещите изисквания.

Електрическите автомобили се усъвършенстват вече от много години. Като преходна технология, броят на хибридите, оборудвани както с бензинов двигател, така и с електрическо задвижване, също се увеличава. Двигателите с вътрешно горене на тези автомобили са предмет на същите разпоредби за емисиите като останалите бензинови двигатели. Съответно модерните запалителни свещи на Bosch могат да се използват и за хибриди без никакви ограничения.

Запалителните свещи Bosch: готови за хибридите


Водачите на автомобили оценяват високо безшумния електромотор, който замества бензиновия двигател в градския трафик и го поддържа ефективно при работа при високи натоварвания – облекчение за запалителните свещи. Това обаче предполага и по-висока честота на студени работни точки. Това увеличава нагара и предизвиква по-често охлаждане на запалителната свещ по-често. Отлаганията могат да се натрупат по върха на изолатора и да създадат частично проводим, конкурентен път. Това може да доведе до неефективна искра или в най-лошия случай до невъзможност за запалване. Но това не се случва със запалителните свещи на Bosch, тъй като те са подложени на тестове при студен старт и са готови за екстремни температури. 

Технология, ориентирана към бъдещето: запалителните свещи Bosch EVO

Паркът от хибридни автомобили ще продължава да расте, а двигателите ще стават по-мощни и по-ефективни. Здравите запалителни свещи EVO на Bosch са проектирани да се справят с предстоящите изисквания.  
Тестове при студен старт на запалителните свещи Bosch: Фаза 1: дълбоко охлаждане. Автомобилът, охладен до -20°C, се движи за кратко на първа предавка, паркира се и се охлажда отново.  
Фаза 2: запалване. След половин час охлаждане двигателят се запалва отново, ускорява се и предавките се превключват. След това отново се охлажда. Фаза 1 и 2 се повтарят 10 пъти.
Закупуването на евтини запалителни свещи ви се струва добра сделка? Не и след като научите за големия риск за двигателя и за скъпите ремонти, които следват. Въз основа на над един век опит със запалителните свещи, Бош тества реплики на свещите си, предлагани на много ниски цени. За тази цел бяха анализирани външният вид, структурата, както и използваните материали. Резултатите бяха ясни - евтините запалителни свещи разкриха значителни дефекти в качеството, които излагат на риск и двигателя, и катализатора.